Verpa 2001 - 4001 vaste stok set

hengel1.jpg - 85.46 Kb

Afgelopen winter (2015) ben ik de gelukkige eigenaar geworden van een nieuwe vaste stok. Mijn oude stok is behoorlijk versleten en omdat ik toe was aan een nieuwe ben ik te rade gegaan bij Geert. Samen met hem heb ik een prachtig pack samengesteld en hiermee heb ik nu een aantal sessies gevist. Om te beginnen even in het kort de inhoud van dit pack.

De stevige body bestaat uit de groene 2001 met een 11.5 m en 13 m einddeel met 1 topset. In deze top-set heb ik 1 mm dik elastiek ingebouwd over 2 delen voor de wat grovere visserij.

Verder heb ik 4 prachtige en verfijnde top-sets  uit de 4001 serie. Deze zijn dun, licht en strak en je moet hier wel met beleid mee om kunnen gaan.  Ik heb 2 x de 4.7m en 2 x de 6.3m. In 2 top-sets heb ik 0.7 mm dik elastiek gezet en in de andere 2 zit dikte 0.8 mm en allemaal door 3 delen. We hebben gekozen voor elastiek door 3 delen omdat we dan dunnere elastiek kunnen gebruiken waardoor het drillen van grote vis beter gaat. Verder zit er nog een cup set bij en om alles goed te beschermen zit alles opgeborgen in een stevig hard-case Verpa  foudraal.


hengel2.jpg - 255.94 Kbhengel4.jpg - 113.83 Kbhengel3.jpg - 117.53 Kb

Nu heb ik deze hengel een jaar gebruikt en denk ik dat ik een kundig oordeel kan vellen over deze stok. Ik heb er goed aan gedaan om een combi te kiezen. De basis is stevig en robuust en kan onder alle omstandigheden worden ingezet. Ondanks zijn robuustheid is deze toch vrij licht en is goed te hanteren tijdens stevige wind. De hengel glijdt soepel door de hand met afsteken en is niet stroef. De 4001 topsets zijn super en Geerts advies om het elastiek door drie delen te bevestigen was prima en het drillen van grote vis is geen probleem.

Na dit positieve oordeel toch ook twee negatieve puntjes maar deze hebben hoofdzakelijk te maken met mijn eigen onhandigheid. Zo heb ik een topset gebroken omdat mijn tuig in de boom achter mij vastzat en ik dit te laat door had en de topset zei krak omdat ik was vergeten dat je met beleid met deze gevoelige topsets om moet gaan. Verder hebben een keer mijn delen 7 en 8 muurvast aan elkaar gezeten. De vissessie begon in de regen en de bussen zaten nat in elkaar. Daarna knapte het weer op en begon de zon te schijnen en waarschijnlijk heeft de warmte ervoor gezorgd dat ze vast kwamen te zitten. Gelukkig lukte het, samen met een vismaat, om voorzichtig de delen los te trekken. Dit was wel een goed leer.

Eindconclusie: een top stok.

( Ron )