Kamasan B560 getest

Binnen de wedstrijdvisserij is Kamasan geen onbekende. Al jaren maken de toppers binnen de wedstrijdvisserij gebruik van de haken van Kamasan. Vooral de B511, B512 en de B611 hebben al vele vissen gehaakt en vooral de vis is niet blij met deze superhaak.

b511.jpg - 5.05 Kb b512.jpg - 5.24 Kb b611.jpg - 4.81 Kb

Deze haken zijn al sinds de vorige eeuw op de markt en behoren nog steeds tot de beste haken. Dat ook Kamasan niet stil zit blijkt wel uit de uitgebreidde hoeveelheid haken die zij tot nu toe in hun assortiment hebben. Toch wil ik uw aandacht vragen voor een nieuwkomer die het proberen waard is. De B560.

b560.jpg - 27.29 Kb b560a.jpg - 7.54 Kb

Zodra deze haak beschikbaar was, heeft Team Moordrecht, een vriendenteam die door Verpa wordt gesponsord, deze haak nu bijna een jaar kunnen uittesten. Zij hebben de maten 10, 12 en 14 aan de tand gevoeld met hoofdzakelijk de feeder en af en toe met de vaste stok als er grove vis viel te verwachten. Hier de bevindingen:

De haken zijn vlijmscherp en worden niet snel bot. Door de vorm (haakpunt richting steel) en een lichte tordatie prikt de haak goed en zijn missers op 1 hand te tellen. Door de dunsteligheid blijft je aas lang in leven en ondanks de miniscule weerhaak blijft het aas toch ook goed zitten. Doordat er voor deze haken waarschijnlijk hoogwaardig staal is gebruikt met een bepaalde hoeveelheid koolstof buigt de haakt niet snel uit. Het nadeel van deze hardheid is dat hij soms wel breekt in plaats van uitbuigt. Dit gebeurde bij 1 van de teamleden al tijdens het knopen. We hebben nog geen ervaring met de kleinere maten (16 t/m 22) maar gaan deze wel snel uitproberen.

Omdat de wedstrijdvisser vaak verknocht is aan de haak die hij tot nu toe altijd al heeft gebruikt, liggen de meningen binnen Team Moordrecht ietwat verdeeld. We waren unaniem enthousiast over deze haken en de meeste zijn overstag maar een enkeling blijft toch vasthouden aan zijn oude vertrouwde haak. Om een goede indruk te krijgen van deze haak denk ik dat u het eens zelf moet proberen. Ze zijn te koop in zakjes van 10 stuks of in de bekende doosjes met 25 stuks.

Ron Hofland, coach van Team Moordrecht