Dobbers van Verpa

Zoals u misschien al wist, Verpa/Geers heeft meer dan alleen voer. Leden van Team Moordrecht hebben deze winter onderstaande dobbers van Verpa uitgeprobeerd. Omdat het team op zoek was naar een goede dobber die een gevoelige beetregistratie heeft, goed zichtbaar is voor de visser en ook nog behoorlijk gewicht kan dragen, kwam Geert met deze dobber. Deze dobber is samen met Jo Adriolo ontwikkeld en voldeed aan al onze wensen. De dobbers hebben en carbon onder antenne  en een heldere oranje of gele boven antenne. Deze boven antenne heeft een behoorlijke lengte zodat er een behoorlijk aasje aan kan hangen als je hem goed hebt uitgelood. Door de vorm van het drijflichaam staan ze zeer stabiel in het water, zelfs bij harde wind. Tevens zijn ze tijdens stroming goed te blokken en geven ze nog steeds een goede beetregistratie.

Nadat we als team de dobbers eerst in onze eigen vertrouwde wateren hebben uitgeprobeerd, gaan we ze deze winter ook testen in de havens. Wij hebben gekozen voor de 2 en 3 grams dobbers in de kleuren geel en oranje. Begin volgend jaar zal dit artikel een update krijgen waarin we onze resultaten verder met u zullen delen.

De dobbers die we hebben getest voor u zijn te verkrijgen in de gewichten 0.6, 0.8, 1.0, 1.5, 2.0, 3.0 en 4.0 gram. Naast de bovenstaande dobbers heeft Verpa nog een aantal andere types in hun assortiment. Ze zijn te verkrijgen bij de betere hengelsportzaak. Als zij ze niet hebben kunnen ze de dobbers altijd bestellen bij Verpa.

Natuurlijk bent u ook welkom bij de open deur dagen (23, 24, 27 en 30 december 2013) waar de dobbers ook te bewonderen zijn.

Team Moordrechtdobbers1.jpg - 94.71 Kb

dobbers3.jpg - 52.21 Kb