Omdat er leden zijn binnen Team Moordrecht die de gehele winter doorvissen werd het tijd dat het team zich wat meer ging verdiepen in wintervoer. We hadden verschillende ideeen en recepturen binnen het team en we wisten niet goed wat we moesten gebruiken. Met dit verhaal kwamen in de winter van 2011/2012 bij Geert van Verpa en hij stelde voor om eens het Allround wintervoer van Verpa te gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan en we gingen aan de slag.

wintervoer.jpg - 71.88 Kb

Afgelopen winter en deze winter hebben we veel gevist in de havens van Medemblik, Brielle en Huizen en dit zijn onze bevindingen.

Het is een mooi donker (bijna zwart) voer met kleine wolkende bestanddelen die, naar ons idee, snel vis op de stek brengt. Je hebt er niet veel van nodig en kleine balletje bijvoeren tijdens de vissessie jaagt de vis niet weg. Wel is duidelijk dat we het hier hebben over een basisvoer. De verschillen worden gemaakt door de extra bestanddelen die de visser zelf nog kan toevoegen. Zo kan je gemalen zaden als hennep en koriander en/of venkel- of vanillepoeder toevoegen naar behoefte.

Wij, van team Moordrecht zijn erg tevreden over het Allround Wintervoer van Verpa en gaan hier zeker mee door en vinden het een aanrader voor de doorgewinterde havenvisser.