De nieuwe leefnetten van Verpa

leefnet1.jpg - 116.04 Kb

Nadat wij, Team Moordrecht, eerst een half jaartje de "Oude Verpa" netten hebben geprobeerd, zijn we begin 2013 overgestapt op de nieuwe Verpa netten. De oude netten waren de grijze netten die rechthoekig van vorm waren. Ze leken op de rechthoekige netten van de concurrent alleen de Verpa netten voldeden niet aan de kwaliteit eis die u van Verpa gewoon bent. Na overleg hebben we alle netten van het team vervangen door de nieuwe blauwe Verpa netten.

Om te beginnen onze positieve bevindingen.

1) Het zijn ronde netten met een grote openingsring. Deze ring is groot genoeg om de gevangen vis, die nog in je schepnet zit, in je leefnet te laten zakken en los te laten. Dit vinden wij erg handig en vis vriendelijk omdat je de vis niet hoeft beet te pakken. Vooral bij het vissen op de Carpfisheries heeft het zijn nut bewezen. 2) De leefnetten die wij nu in gebruik hebben zijn 4 m lang en hebben 9 ringen. Deze ringen zitten uitwendig waardoor je net niet kan beschadigen. 3) Het net zelf is fijnmazig en waterafstotend. Hierdoor kan de vis zich niet beschadigen en is het net snel droog. 4) Door de grote diameter van de ringen heeft de vis veel ruimte en voldoet het net ruimschoots aan de leefnetcode, zoals beschreven bij Sportvisserij Nederland.


leefnet4.jpg - 124.42 Kb

Na alle positieve zaken ook even wat mindere punten over deze leefnetten.

1) Door de fijnmazigheid zijn ze slecht bruikbaar op hard stromende wateren. Zelf ondervond ik hier de nadelen van. Door de hoge zijwaartse druk op het net, toen er een boot langskwam, brak het bij de scharnierverbinding waarmee mijn net aan mijn steun zat. 2) Bij het ledigen van het net in het weegnet, blijft er nog wel eens vis hangen tussen de laatste twee ringen (het blauwe gedeelte).

Algemene conclusie: Een prima net waarbij de nadelen ruim wegvallen t.o.v. de voordelen. Wij van Team moordrecht zijn tevreden over deze leefnetten en vinden deze een aanwinst.  Voor meer informatie en bestellingen kunt u uiteraard contact opnemen met Geert Pakvis.

Team Moordrecht


leefnet2.jpg - 182.28 Kb