Verslag Regiowedstrijd HSW Waddinxveen

Team moordrecht deed afgelopen zaterdag mee aan deze goed bezette wedstrijd. In totaal deden er 110 vissers mee en buiten vissers uit de regio ook veel Nederlandse toppers. Het was zowel een individuele wedstrijd als een teamwedstrijd en er werd gevist in 5 vakken verdeeld over de Oude Rijn tussen Alphen en Nieuwerbrug. Ondanks de koude ochtendstart was de vis al aardig los. Met een totaal van 639 kg kwam de vangst neer op een gemiddelde van bijna 6 kg.

Wij van Team Moordrecht waren met 6 man wat inhield dat er 1 moest afvallen voor de teamwedstrijd. Koos trok aan het kortste eind en viste alleen individueel mee. Erik (14e), Hans (14e) en Ron (12e) visten in de middenmoot en kregen met moeite wat vis boven water, er zat niet meer in. Berry en John daarin tegen konden prima meekomen in hun vak en scoorde beide een viertje. Met een totaal aantal punten van 48 en 28,67 kg eindigden wij op een respectabele 5e plek.


koos2.jpg - 131.41 Kb

Koos was voor ons de verrassing van de dag. Ontspannen en met kleinzoon op schoot, ving hij regelmatig mooie dikke platten en kreeg regelmatig jaloerse blikken van de vissers om hem heen. Hij zat in het D-vak en met een gewicht van 15,320 kg bleef hij iedereen voor en won zijn vak. Met een stralende glimlach van oor tot oor kon hij later in cafe "Het Gezwam" zijn prijs ophalen. Ook John en Berry vielen in de prijzen en was het een geslaagde dag.

Het gehele Team Moordrecht viste met hetzelfde voer en het vertrouwen hierin wordt groter en groter. Het is een eenvoudige combinatie van Feeder Geel met UK Bream.


koos1.jpg - 145.36 Kb

De eindwinnaar werd Jan Brouwer. Voorheen visser van Waddinxveen en Moordrecht. Nu inwoner van Putten maar vist nog altijd met veel plezier wedstrijden in zijn oude buurtje. Hij zat in vak C en ving 25,550 kg. Jan, proficiat. Team Oude Rijn uit Krimpen a/d IJssel won de teamwedstrijd met 28 punten en 45,780 kg.

De complimenten gaan naar "Good old" Rinus Reichard die de organisatie in handen had. het is geen makkie om zo'n grote wedstrijd te organiseren maar dit had hij goed voor elkaar. Hopelijk tot volgend jaar. Voor de v0lledige uitslag zie www.nogwatgevangen.nl.