Nick kampioen en Team Geers derde

april_nick3.jpg - 314.60 Kb

Afgelopen zaterdag 11 april heeft Hengelsportfederatie Midden Nederland zijn selectiewedstrijd gehouden. De organisatie in regio West lag in handen van de mannen van de visvereniging uit Arkel. Zij besloten 1 dag voor de wedstrijd om in een ander water te gaan vissen. Nu waren al onze trainingsdagen voor niets geweest en vertrokken we zonder veel vertrouwen naar een water wat we nog nooit eerder hadden gezien.

Nick Eestermans, vissend op steknummer 4, ving al snel zijn eerste brasem, daarna bleef hij af en toe vis door vangen. Drie kwartier voor het einde kreeg hij geen beet meer. De vis verplaatste zich en de visser die drie plaatsen verderop op kop zat begon te vangen.


april_nick1.jpg - 137.31 Kb

Nick had sterk vissend vanaf het begin zijn visjes meegepakt en was ook in het laatste deel van de wedstrijd niet meer in te halen. De 9 kg die Nick kon aanbieden tijdens de weging was ruim voldoende om de federatie kampioen te worden.


april_nick2.jpg - 151.40 Kb

Nick behaalde voor zijn team 1 punt. Arend Roelofse wist zich goed staande te houden tussen de mannen die het water goed kennen. Vissend in een minder vak behaalde hij 2 punten met 1800 gram. Mike van Asch, Johan van Zetten en Dick Berends behaalden meer punten. Team Geers eindigde op de derde plaats met 15 punten. Het team van Arkel won het teamklassement.