Erik Faas van Team Moordrecht wint eerste ECO cup

Vandaag was de eerste ECO cup in de Vlaardingse vaart van Wout van Leeuwen Hengelsport. Team Moordrecht was rijk vertegenwoordigd met 5 man en verder vele andere bekende wedstrijdvissers. Zelf moest ik voor de wedstrijd al afhaken omdat ik met het brengen van de spullen naar de waterkant zweepslag in de kuit kreeg en geen stap meer kon verzetten. Gelukkig was een collega visser zo vriendelijk om de spullen terug naar de auto te brengen waar ik hem zeer dankbaar voor was.

Gelukkig had het team mij niet nodig om goed te presteren. Helaas zat Hans op een kansloze plek en kon weinig vis vangen. Koos zat bij het Bommeer en viste een nette vierde plek in het vak met een brasem en wat kleine vis. Berry zat in het tweede vak en ving met de feeder en veel geduld genoeg vis bij elkaar om tweede in het vak te worden.


ecoerik.jpg - 100.81 Kb

Topper vandaag was Erik. Op stek 34, rechts van de fiestsbrug zat hij op een plek waar de wedstrijd nog nooit is gewonnen. Tot aan vandaag. Met 18 kilo werd hij ruim eerste totaal en stak met kop en schouders boven de rest uit. Een verslag van deze topprestatie van hemzelf:

 

Met 5 man van Team Moordrecht meegedaan in de Vlaardingse Vaart met de 1ste Ecocup van Wout van Leeuwen. Met 68 man in 4 vakken, een volle bak.  Er werd al leuk gevangen de afgelopen weken, dus we waren vol goede moed. Zelf zat ik op nummer 38 (4 nummers voorbij de Houten boogbrug) bij “paaltje 13” in Vak C en startte met de vaste hengel. Dit gaf amper vis, bij niemand in de buurt. Voor mij het sein om na een uur over te stappen op de feeder (hier bij aanvang al een 5-tal korven leeg getrokken) wat de 1ste ingooi meteen een mooie brasem opleverde. Daarna tot het einde v.d. wedstrijd regelmatig een brasem gevangen en met 18 stuks leverde dit 18.250 gram en een eerste plaats. Gevist met wormen en een made ervoor en als voer: UK Bream van Verpa met wat Black Magic erdoor heen. Mijn linkerbuurman werd 2de met in de 9 kilo. In de andere vakken was het nog slechter, maar 2 van mijn teamleden, t.w. Berry Poeze werd mooi 2de in vak B met 4.300 gram en Koos van Herk 4de met 1.650 gram.
Een mooi resultaat voor Team Moordrecht en dank aan Wout van Leeuwen voor de prima organisatie!!
Met vriendelijke groet,
Erik Faas.


 

Ron