Jan Van Schendel, coach in hart en nieren.

zuid afrika 21 november 2.jpg - 51.29 Kb

Voor iedereen die ooit wat met (wedstrijd)witvissen te maken heeft gehad of nog heeft is Jan Van Schendel een bekende naam. Vroeger maakte hij leuke visfilms zoals vissen met de vaste stok vanuit Kinderdijk en haalde hij goede resultaten tijdens wedstrijden. Jan is iemand die besloot om van zijn hobby zijn vak te maken. Na eerst in de leer te zijn geweest bij wijlen Marcel v/d Eynde startte hij zijn eigen bedrijf JVS-Tackle op. Nu komen we hem regelmatig tegen op beurzen of in hengelsportbladen.

Zijn tweede passie is het coachen van andere vissers. Of het nu iemand is die een vraag heeft over vissen op voorn in Huizen of meer wilt weten over de Method feeder visserij op "Het Mun", het maakt Jan niet uit en helpt hen op weg. de talenten van Jan bleven niet onopgemerkt en zo werd hij in 2005 officieel coach van de diverse teams. Zo is hij bondscoach van het Nederlands heren team, het succesvolle Nederlands Damesteam maar ook van het Nederlands Feederteam, nu vissend in Zuid Afrika.

zuid afrika 21 november 7.jpg - 39.19 Kbzuid afrika 21 november 1.jpg - 72.85 Kb

Met zijn eigen manier van coachen en selecteren krijgt hij wel eens wat kritiek over zich heen maar het siert Jan dat hij hier professioneel mee omgaat en ik denk dat Nederland zich geen betere coach kan wensen en dat kunnen we zien aan de resultaten van de afgelopen jaren en aan de nog steeds stijgende lijn van de prestatie van de diverse teams.

Op de foto's kunnen we Jan zien in twee hoedanigheden. Als coach en als visser.

zuid afrika 21 november 8.jpg - 94.55 Kbzuid afrika 21 november 3.jpg - 92.99 Kb