Verpa koppelwedstrijd 14 september in het "Het Mun".

 

Afgelopen zaterdag hebben we meegedaan aan deze wedstrijd die onder de bezielende leiding stond van Alain Goverde. Er waren 30 koppels op af gekomen uit Nederland en Belgie en deze werden verdeeld over vijver 7 en 8. Na een bakkie koffie en de loting konden we naar onze stek. We zaten op nr 28, rechts achter in de hoek van vijver 8. normaal gesproken een plek met potentie maar de wind stond vol op onze kant en dat had zijn weerslag op de vangsten. Al snel werd duidelijk dat je vandaag aan de andere kant van de vijver moest zitten om de karpers te vangen die je voor ogen had.


14 september 2.jpg - 46.75 Kb

Zelf zat het ons niet mee. Wij hadden een 8-tal vissen die we verspeelden omdat deze vissen gehaakt waren en/of te sterk waren voor ons materiaal. Hier zaten ook zeker twee steuren bij die waarschijnlijk niet eens door hadden dat ze een haak in de bek hadden. Tevens werden we gek van de kleine vis. Deze kleine karpertjes zorgden ervoor dat de grote jongens geen kans kregen om in de buurt te komen. Ondanks de matige vangst hebben we toch een leuke visdag gehad.

Aan vijver 7 was het een hele andere visserij.  Hier zitten geen steuren en irritante kleintjes en kon je in de luwte je uitleven. Wel was het ook hier toch niet eenvoudig om de vis er goed op te krijgen en te vangen en bleven de vangsten achter als je het vergelijkt met andere dagen. Misschien had dit te maken met de hengeldruk, we zullen het nooit weten.

Na twee uur regen, twee uur storm en twee uur chillen in de zon kwam er een einde aan deze 6 uur durende wedstrijd en werd er gewogen. Het was erg spannend en op beide vijvers lagen de vangsten erg dicht bij elkaar. Nadat iedereen zijn spullen had ingepakt werd er gezellig na gekletst op het terras en had  Alain nog wat verrassingen in petto. Hij had veel sponsoren bereid gevonden om wat prijzen te doneren en als hoogtepunt had hij een prachtige vaste stok set van Sensas die verloot werd. De opbrengst van deze loterij ging naar de "grote clubactie". Alle andere prijzen ging naar de deelnemende koppels zodat iedereen prijs had.


14 september 4.jpg - 117.12 Kb14 september 6.jpg - 92.10 Kb

Na de prijsuitreiking werden we naar binnen geroepen en daar stonden de tafels gedekt en kon iedereen zich tegoed doen aan een halve haan met friet en salade. SUPER. Hier waren we wel aan toe na een dag hard werken. Alain, hoofdsponsor Verpa en vele andere sponsoren bedankt en hopelijk tot de volgende keer.

Koos en Ron (Team Moordrecht)


De uitslag (mijn excuses voor eventuele naamfouten)


14 september 5.jpg - 115.67 Kb


Vijver 7 vijver 8
Dhillan en Jan 40.30 kg Johan en Hendrick 47.80 kg
Jochem en Jorg 30.72 Maickel en Belg? 38.12
Ard en Anton 21.76 Ed en Jos 21.58
Patrich en Cor 20.42 Jack en Nick 21.16
Marco en Frans 19.46 Piet en Marcel 18.66