Voer van de maand augustus van Ed Willems

Omdat het vissen in de commerciele karperputjes (carpfisheries) steeds mee in populariteit toeneemt kunnen we u nu verblijden met een voertje van Ed Willems speciaal voor deze visserij.

ed willems.jpg - 49.67 Kb

Ondanks de samenstelling van de voeren die ik gebruik, is dit misschien een vreemde combinatie. Deze voeren staan bekend als zwaar en klevend. Toch gebruik ik dit op redelijk ondiep water.

De samenstelling die ik gebruik is 50% Carp 4 Scopex Yellow + Pellets ref. 442 en 50% Methodmix Scopex Yellow ref.450. Let op met het bevochtigen van het voer want dit voer heeft een grote kleefkracht. Maak dit voer in meerdere fases nat en druk het voer meerdere malen door een, niet te fijne, zeef. Als toevoeging gebruik ik de Verpa/Geers Super Shot pellets van 1 mm. Deze pellets gebruik ik ook om bij te cuppen of te schieten.

Tevens gebruik ik van Verpa/Geers de Primium Halibut 2 mm pellets om bij te cuppen of te schieten. Als haakaas gebruik ik de Softy Expander 6 mm. Deze pellets moet je met de vacuumpomp zinkend maken.

Extra tip: in  het water dat je gebruikt om de pellets zinkend te maken kan je een aroma of smaakstof toevoegen.

Dit voer is meerdere malen succesvol geweest op vijvers in Belgie en op de karperhoudende wateren in Nederland.

Groeten,

Ed Willems