Verpa brengt diverse leemsoorten op de markt

Verpa heeft haar produktassortiment sinds kort uitgebreid met een tiental verschillende soorten leem. Zo zijn er binnen het assortiment Leem Zwaar en Licht 5 kleurtypes op de markt gebracht.

Leem is perfect om toe te passen bij een visserij op extreem diepe en/of snel stromende wateren. Ook op kanalen en rivieren met zware scheepvaart komt dit product bij uitstek tot zijn recht. Leem kan zowel gebruikt worden als verzwaring van het lokaas maar men kan het ook puur gebruiken.

verpaleem615.jpg - 64.98 Kb

 

Deze leemsoortenproducten zijn goed puur te gebruiken in combinatie met vers de vase. Een aantal leembollen hiervan verzekert je ervan dat zelfs bij de meest extreme stroming en/of scheepvaart je muggenlarven daar blijven waar je ze hebben wilt, op je voerplaats. In tegenstelling tot bij lokaas, hechten de larven zich aan de leemaarde die, nadat de bollen op de bodem zijn open gegaan, als een hoopje op de bodem bij elkaar blijven liggen. Perfect dus om de brasem omp de plaats te houden.

Bij de visserij met muggenlarven is het een absolute "must" om ze voor het gebruik eerst goed te "ontvetten" en los te maken. Hiervoor is DROGE LEEM het perfecte product. Wanneer je muggenlarven aanschaft zullen ze vaak puur zijn verpakt zijn in krantenpapier.

Wanneer je de larven nu gewoon zou vermengen met het lokaas, zou een groot percentage ervan op het wateroppervlak blijven drijven. Dat kan niet de bedoeling zijn. De beste manier om dit te voorkomen is door simpelweg wat DROGE LEEM te vermengen met de larven en er daarna voorzichtig doorheen te wrijven met je handen. De larven komen zo los van elkaar en beginnen te bewegen.

Het is daarna ideaal om de larven die je hebt losgemaakt en die je niet onmiddellijk vermengt met het lokaas opnieuw te verpakken in nieuw en vooral droog krantenpapier.

Daarnaast brengt Verpa Bentoniet op de markt. Dit is een prachtig produkt dat steeds meer sportvissers op zijn juiste waarde weten te schatten. BENTONIET is ideaal om toe te voegen aan vrijwel alle andere vochtige grondsoorten.Door de TOEVOEGING van een percentage BENTONIET krijgt je voertje meer bindkracht.