Penvissen, het vissen op karper met een dobber is door het gebruik van het vastlood en statisch vissen drastisch in populariteit moeten inleveren, vaak zie je deze volledig in het groen geklede mensen struinen langs alle poldersloten en stadswateren. Raymond spendeerd de laatste jaren veel van zijn visserij op deze manier. Door de drukte langs de waterkant (karpervisserij) zijn vaak de gekende stekken bezet, penvissen laat het prima toe om snel van water en stek te wisselen. Een mix van kleine pellets (greenbream - en Betaine pellets 4.5 mm) vooraf natgemaakt met het vocht uit het blik zoete mais, en een paar druppels FirstFlavours Scopex, en laat deze minimaal 1 uur weken. door de opname van het vocht zullen de pellets nog sneller uiteenvallen dus de vis niet verzadigen.

De resultaten zullen je niet tegenvallen, avonden met meer dan 5 karpers zijn dan heel gewoon, in tegenstelling tot de trend "een hele nacht en 2 karpers"


Spiegelkarper Project uit de Haagse Boezem -  Nu gevangen op 7 kilo maar pas in 2008 uitgezet op 2200 gram. Goed water doet goed leven.

raymond renirie SKPuitzet skp boezem loosduinen


Avondjes vissen met de pen in Haagse Stadswateren. ( Iphone foto's) 

raymond renirie stadwater

stadwater Raymond renirie

Raymond Schubkarper Den Haag