Op zaterdag 17 mei jl. werden de selectiewedstrijden van federatie Groningen-Drenthe gevist. Zowel korps als individueel. Er hadden zich 28 teams aangemeld. Verder werden nog 38 individuele vissers verdeeld over de 5 vakken (totaal 178 deelnemers). Er is gevist in de Hoogeveenschevaart nabij Echten. Dat het een moeilijke visserij was bleek, slechts 76 vissers slaagden er in vis te vangen (= 42,5%). Wat betreft de deelnemende teams, waren er maar twee teams die erin slaagden om allemaal de 'nul' weg te vissen, teweten HSV De Blankvoorn 1 (beter bekend als het 'Natura team') en HSV Delfzijl '70 (bekend als het Verpa Garbolino team). Na enig rekenwerk werd uiteindelijk ons team winnaar omdat het Verpa Garbolino team meer gewicht heeft gevangen (ruim 3.600 gram) dan het Naturateam (ruim 900 gram); beide teams hadden 44 wedstrijdpunten. De derde plaats werd opgeeist door HSV Het Meuntje 2, met 55 wedstrijdpunten.  
Het succes werd compleet omdat naast het korpskampioenschap twee individuele vissers zich hebben geplaatst voor het NK individueel, teweten Willy Kool (3e in het vak) en Albert Meijer (2e in het vak).
Opvallend was verder dat alle 7 Verpa Garbolino vissers vis hebben gevangen (dus 100% t.o.v. 42,5%).  Hendrik de Vries werd met 32 gram vis 6e in z'n vak en wist zich net niet te plaatsen voor het NK individueel. Geert Harms 12e, Schelte Meijer 13e en Daniel Hiemstra 18e.
Alle Verpa vissers hebben gevist met de Verpa Brasemmix of UK Bream en Verpa Voorn (50/50). Verder werd leem gebruikt. De balletjes die werden bijgecupt zaten vol met aas en om de vis een extra prikkel te geven werden deze balletjes 'natgemaakt' met de wormendip.   
 .
Image
.
Image